Wedstrijdverslag

Kennismakingstoernooi BDL

So we begin ...

Dit seizoen werd geopend door het kennismakingstoernooi van de BDL. Na op donderdag goed geoefent te hebben om de 180'ers en high finishes (met name de 136), kwamen we "goed" voorbereid aan de start. Het ingooien was al snel een succes met weer een heleboel 'bijna'-180'ers en 'bijna'-high finishes.

De opkomst was 28 mannen en 12 vrouwen. Dus zou het deze keer niet zo lang duren voordat er iemand de eerste partij speelt zoals dat op de vrijdagstoernooien normaalgesproken was? Silvia en Rick mochten meteen aan de bak, en beiden kwamen met een overwinning terug. Hubert mocht als derde en won ook zijn eerste ronde. Ik (Tim) deed het ook zo goed, en zo hadden we de luxe (nooit eerder voorgekomen bij mijn weten) dat iedereen had gewonnen.

De 2e ronde brak aan en Silvia was weer de eerste die aan mocht treden. Wederom succesvol, en de halve finale was al binnen handbereik met maar 12 vrouwen aan de start. Hubert kwam deze ronde helaas niet door en verloor met 2-3. Rick stond al op de baan toen ik werd opgeroepen om op de baan ernaast te gaan gooien. Toen ik met 3-1 wegliep, waren de 2 lolbroeken (de lol zal er daar goed in) pas op 1-1 bezig. Rick kwam ook ongeschonden uit die wedstrijd met 3-1.

Rick was in de derde ronde/kwartfinale uitgeloot tegen de nummer 2 van de "Kniengslook Open 2". En wie dat nog weet, het is inderdaad Jeannot. Nou Rick had daar best zijn best op mogen doen. 0-3 was erg geflatteerd, want Rick was stukken beter. GRAPJE. Tuurlijk niet. Maar wat wil je als je 160 gooit en dubbel 4 overhoud, en dan geen kans krijgt op de dubbel. Leuke training voor Jeannot dacht ik zo. Ook ik mocht weer aan de bak er kegelde er net als in ronde 2, iemand van de familie Vankan uit. Silvia was de laatste die deze ronde moest gaan spelen. Maar Het mocht niet baten, ze werd uitgeschakeld in de halve finale.

Nou bleef ik dus als enige over. En wie er ook nog overbleef? Jeannot zat in die andere halve finale. Tuurlijk, wie anders dan Aaron de Haas. Ik had het niet beter kunnen treffen. En geloof het of niet, ik kreeg nog kansen ook. Beiden zwaar onder hun kunnen aant gooien. Kwam zelfs 2-1 voor, en kreeg 3 pijlen voor dubbel 8. Daarna was het Aaron die er vandoor ging, mij wel nog enkele kansjes latend op de dubbel in de volgende legs, maar het mocht niet baten, 2-4 als eindstand.

Toch waren er ook bekers voor de 3e plaatsen, en daar werd om gespeeld. Silvia kreeg een BYE omdat de tegenstandster al naar huis was. Ik kreeg de tegenstander die Hubert had uitgeschakeld in de 2e ronde. Gelukkig liet die me wat kansen, want nerveus dat ik was om die stomme dubbels te raken.

Dus: 2 bekers 3e plaats A-ronde. Netjes gedaan voor een eerste toernooi vind ik zo.

Om de tijd te doden tot aan de prijsuitreiking speelde Hubert en Rick nog tegen elkaar. Rick had het helemaal niet meer en werd met 3-0 ingemaakt. Daarna speelde ik nog best of 5 tegen Hubert. Allen gingen tegen de darts in en ik was begonnen. Opmerkelijk was wel dat Hubert zijn eerste 180 van het seizoen liet zien, helaas niet IN het toernooi gegooid, maar gegooid is gegooid. (Zie statistiek)